Wil je een rebus maken online, dan zit je hier goed. Een rebus maken online is erg gemakkelijk. Met een beetje fantasie en creativiteit kun je gemakkelijk erg leuke rebussen maken. Een rebus is een puzzel waarbij je woorden of hele zinnen uitbeeld aan de hand van kleine tekeningen. Meestal voeg je ook letters toe, vervang je of verwijder je juist letters. Rebussen zijn al eeuwen oud. Zelfs in het oude Egypte werden al rebussen gemaakt om bepaalde namen of woorden uit te beelden.

Zelf een rebus maken online
Het internet staat vol met duizenden rebussen. Je kunt natuurlijk een rebus van het internet halen, maar je kunt er ook zelf één maken. Zelf een rebus maken online is een leuke bezigheid. Voor kinderen is het maken van een rebus erg leerzaam. Ze leren de spelling van een woord en zijn op een leuke manier intensief bezig met de taal. Dit kan de taalvaardigheid verbeteren.

Wil je een rebus maken online, dan moet je eerst een woord of zin bedenken dat uitgebeeld moet worden. Je kunt je beperken tot vrij makkelijke woorden, maar dit hoeft niet. Ook een woord met lastige letters, zoals quiz, kun je prima uitbeelden met een rebus. We gebruiken in dit geval de volgende voorbeeldzin: Het kind lust geen koffie.

De woorden uitbeelden
Heb je een leuke zin bedacht, dan ga je de rebus zelf maken. Meestal beeld je ieder woord van de zin apart uit met één of meer tekeningen. Het woordje het kun je bijvoorbeeld uitbeelden door een hert te tekenen. Onder de tekening zet je vervolgens “-r”. Dit betekent dat je de letter r weg moet laten, waardoor het woord het wordt gevormd. Op dezelfde manier kun je een letter ook vervangen of verwijderen. Teken voor het woordje lust bijvoorbeeld een kust en zet hieronder “k = l”.

Wil je een goede rebus maken online, dan gebruik je al deze manieren om woorden uit te beelden. Voeg regelmatig letters toe, verwijder ze en vervang ook vaak letters. Je kunt de moeilijkheidsgraad van je rebus verhogen door meer aanpassingen toe te voegen. Wil je een makkelijke rebus maken, dan maak je juist niet teveel aanpassingen. Wil je bijvoorbeeld het woord koffie uitbeelden, dan teken je dus gewoon een kopje koffie.